Via "Menu/Voorkeuren" kun je enkele globale instellingen van iObs wijzigen.

Taakbalk

De taakbalk biedt een optie: "Reset". Je kunt dit gebruiken om iObs terug te zetten naar de initiƫle staat. Soms kan dit nodig zijn, maar je raakt wel alle gegevens en instellingen kwijt. Zorg dus dat je alle waarnemingen hebt verzonden. Als je op de reset-button klikt krijg je een waarschuwing dat je alles kwijtraakt, waarna je kunt annuleren of iObs inderdaad initialiseren.

Account

Klik op account om een andere combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord in te stellen. Dit wordt online gevalideerd, dus hier is een actieve netwerkverbinding voor nodig. Als de gegevens niet gevalideerd zijn, dan kun je geen waarnemingen verzenden.

Toon tips

Sommige schermen tonen tips voor gebruik. Dit gebeurt slechts eenmaal, de eerste keer dat je na een wijziging op zo'n scherm komt. Als je desondanks helemaal geen tips wilt zien, dan kun je dit uitzetten. De default is aan.

Waarschuwing voor vastgezette tijd of locatie

Als je de tijd of de locatie aanpast, dan wordt dit vastgezet voor de volgende waarnemingen die je invoert. Je kunt dit zien aan de blauwe kleur van de desbetreffende knoppen op de knoppenbalk van het invoerscherm. Desondanks kan het gebeuren dat je dit vergeet uit te zetten, en dat je waarnemingen blijft invoeren op een oude tijd en/of locatie. Door deze voorkeursinstelling aan te klikken krijg je van iObs een waarschuwing als je tijd en/of locatie meer dan een half uur geleden hebt vastgezet:

Je krijgt de opties om de huidige tijd en positie te activeren, dan wel om de melding te negeren. In het laatste geval wordt de waarschuwing een half uur uitgesteld. De default is aan.